Srbija

13.01.2017. 13:52

N1

Autor: Nova Ekonomija

Vodovod apeluje da se slavine ne drže otvorene zbog zime jer se troši mnogo vode

Srbija

13.01.2017. 13:52

Beogradski vodovod pozvao je potrošače da racionalno troše vodu nakon što su radnici ustanovili da mnogi ostavljaju slavine da bi sprečili zamrzavanje cevi.

U saopštenju tog javnog preduzeća navodi se da je proizvodnja vode trenutno na najvišem nivou i da su svi kapaciteti maksimalno angažovani.

Zbog velikog broja kvarova tokom proteklih dana sve ekipe beogradskog vodovoda su na terenu i trude se da brzom reakcijom zatvaranja vode spreče njeno dalje oticanje, navode u tom preduzeću. 

Apeluju zbog toga na sve potrošače da vodu ne koriste na neracionalan način, te potrošačima kao zaštitu od smrzavanja savetuju da vodomerne šahtove drže zatvorene i tako da budu suvi. 

Pri niskim temperaturama trebalo bi zaštititi vodomer i sve instalacije kod vodomera, trebalo bi ih izolovati i utopliti, obložiti ih novinama, krpama ili ćebadima, savetuju iz BGD vodovoda. 

Osim toga, u zgradama gde se vodomeri nalaze u podrumskim prostorijama, zbog opasnosti od smrzavanja, trebalo bi zatvoriti sve prozore.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.