Srbija

13.01.2017. 14:24

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Direktorka: Kolarčeva zadužbina nije pred gašenjem, sve je u redu

Srbija

13.01.2017. 14:24

Direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević rekla je da se ta institucija ne zatvara i da nije pred gašenjem. 

Podsetila je da Zadužbina Ilije Milosavljevića Kolarca traje više od 135 godina, a njena Velika dvorana u 2017. proslavlja 85 godina.

„Postoje razna vremena u finansiranju kulture, ali se Kolarac uprkos različitim izazovima nikada nije ugasio niti zatvorio za javnost, pa za to nema razloga ni danas. Platili smo struju i nije tačno da imamo neizmirena dugovanja, imamo nove tepihe koje smo postavili prošlog decembra, nove staze postavljene u velikoj dvorani i verujem da ne treba uznemiravati našu publiku koja je kupila karte za koncerte do kraja ove sezone. Oko 30 posto koncerata se rasproda u septembru za celu godinu unapred“, kazala je Dimitrijević. 

Primetila je da su problemi, koje imaju sa infrastrukturom i unapređenjem opreme, identični problemima koje imaju i sve ostale instucije. 

Prema njenim rečima, Kolarac je pre pet godina imao 1,5 miliona dinara mesečno kao redovne dotacije, ali je Zakonom o zadužbinama ta mogućnost ukinuta. 

„Nama bi značilo i bili bismo još bolji da imamo ta sredstva, ali daleko od toga da imamo minus u poslovanju. Bliži nam se jubilej 85 godina Velike dvorane Kolarčeve zadužbine i srećna sam što će velika zvezda klasične muzike violinista Nemanja Radulović koncertima 4. i 7. februara uveličati proslavu te godišnjice. Koncerti su rasprodati za jedno prepodne“, kazala je Dimitrijević.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.