Srbija

14.01.2017. 09:02

RTS

Autor: Nova Ekonomija

Nova akcija: Stolar Mile starijim sugrađanima besplatno popravlja po kući

Srbija

14.01.2017. 09:02

Stolar Milorad Jurković, koga smo upoznali kada je počeo da pravi stolice za hranjenje beba i da ih poklanja širom Srbije i regiona – pokreće novu akciju. Sada nudi pomoć starijim sugrađanima koji nemaju nikoga da im obavlja popravke po kući, niti imaju novca za majstore.

Za najhumanijeg stolara u Srbiji, ni hladnoća nije prepreka. 

Ovih dana u Novom Sadu i okolini besplatno počinje sa sitnim popravkama po kućama starijih sugrađana. Da je takva pomoć potrebna, uverio se vozeći stolice za bebe širom Srbije.

„Ljudima smo donosili drva, punili frižidere, kupovali im knjige, došlo smo da pomognemo našim bakama i dekama koji su nas toliko toga naučili, pa ako na mlađima svet ostaje – da im to i dokažemo“, ispričao je Milorad Jurković.

Nije usamljen u toj misiji – pomažu mu članovi porodice. Neizostavni deo tima je i sin Stefan.

„Moja specijalnost je da rasturam palete, šmirglam i dodajem stvari koje su potrebne za sklapanje“, kaže Stefan Jurković.

Do sada je u toj stolarskoj radionici napravljeno 820 stolica. Kaže da reakcije onih kojima pomoć stiže kaže ne mogu da se opišu niti naplate. Nisu ga zaboravili ni za praznike.

„To je svaki dan nekih 30 do 40 poruka, ali zadnja serija – 221 poruka je stigla za jedno veče. Ja sam muzičar, otišao sam da sviram i došao u pola dva i video 221 poruku. Na sve poruke sam odgovorio“, kaže stolar Mile.

One koji se kolebaju da li da pomognu, podseća da je Albert Ajnšajn rekao da je svet opasno mesto, ali ne zbog zlih ljudi već zbog dobrih koji ništa ne urade.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.