Pravi ljubitelji koktela znaju da iza izvanredno spremljenog napitka stoji mnogo više od tehnike – stoje ljubav i neizmerna strast. Baš zato, Schweppes poziva sve one koji u sebi nose tu strast da se prijave na jubilarno, peto po redu takmičenje za najboljeg barmena i pokažu svoje veštine pred regionom.
U prethodne četiri godine kroz ovo takmičenje prošlo je više od 200 barmena, a pored takmičara iz Srbije, priliku da se bore za vredne nagrade imaće i predstavnici Crne Gore i Severne Makedonije.
„Posao barmena je tehnički zahtevna veština i iziskuje više simultanih talenata. Savršen koktel nastaje u simbiozi određenih delova hemije i gastronomije, ali, isto tako, veština pravljenja koktela u znatnoj meri zavisi i od kreativnih, estetskih, kao i prezentatorskih sposobnosti. Schweppes već godinama podržava barmene u Srbiji i regionu, i pomaže im da izraze svoje umeće kroz Mixology Session takmičenje u pravljenju koktela“, rekla je za ovu priliku Aleksandra Todorović, Marketing menadžer u Coca-Cola kompaniji.
Takmičenje će se odvijati u dve faze. Prva faza podrazumeva prijavu takmičara slanjem recepture, nakon čega će svaki takmičar biti pozvan na jedno od regionalnih kvalifikacionih takmičenja koja će se odviti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Zlatiboru, kao i u Skoplju i Podgorici. Schweppes Mixology Session takmičenje otvoreno je za sve punoletne, aktivne barmene, a zainteresovani se mogu prijaviti na https://www.schweppesmixology.com/u periodu od 11. marta do 3. aprila.
Druga faza donosi veliko finale zakazano za kraj maja, na kome ćemo saznati ko je regionalna zvezda miksologije za 2024. godinu. Najbolje plasirani iz pojedinačnih regija dobijaju putovanje u Atinu na čuveni Athens bar show, dok pobednika balkanskog finala očekuje nezaboravno sedmodnevno putovanje u London i prilika da unapredi svoje veštine uz edukacije sa evropskim Schweppes ambasadorima, kao i da stekne iskustvo rada u najpopularnijim londonskim koktel-barovima.
„Radujemo se da otkrijemo koje će granice naši takmičari svojom kreativnošću pomeriti ove godine. Pozivamo vas da nam se pridružite u proslavi miksologije kao umetnosti i da zajedno sa nama pratite potragu za najboljim među najboljima.“, zaključila je Aleksandra.
Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs
Kako je domaće i svetsko tržište pogođeno inflacijom koja raste, čuvanje pare u "slamarici" više ne deluje kao dobra opcija. Ali gde uložiti novac u Srbiji ii koje su to alternative koje ne samo da mogu da v...
Kompanija Visa je objavila da je tehnologija Tap to Phone zabeležila rast od 200 odsto u protekloj godini, omogućavajući milionima prodavaca širom sveta da prihvataju beskontaktna plaćanja. U Srbiji, stopa u...
Philip Morris International (PMI) lansirao je IQOS ILUMA i u Srbiji. Ovaj uređaj je najnoviji i najinovativniji dodatak rastućem portfoliju bezdimnih proizvoda kompanije namenjenim punoletnim korisnicima koj...
Postoje razne tehnike kuvanja i spremanja jela, od pečenja u rerni, prženja, poširanja, do kuvanja na pari, u fritezi. Jedna od osnovnih i možda najčešćih korišćenih tehnika kod nas je dinstanje ili pirjanje...
Nećemo prihvatiti tu pruženu krvavu šaku kako bi mu omogućili da započne i peti izgubljeni rat, ovoga puta protiv sopstvenih građana. Nasilje ne može da izrodi normalno društvo i...
Prošireni rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu zatražio je danas hitnu reakciju nadležnih institucija posle jučerašnjeg napada na dekanku Filozofskog fakulteta u Nišu i preduzimanje mera koje će osigurati sprečavanje nas...
Začetak delfinarijuma, temelji metroa pre beogradskog ili stanova za mlade, posledice udara zvučnog topa, meteorita, satelita, „udžbenici” za Ćacilend, zamke za protestante... ili samo rezultat nemara i nebrige...
Koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Ako nastavite da koristite ovaj sajt, pretpostavićemo da ste saglasni sa tim.Ok