Srbija

16.01.2017. 13:17

Dnevnik

Autor: Nova Ekonomija

U Novom sadu nestašica uglja zbog velike potrošnje

Srbija

16.01.2017. 13:17

Stovarišta i prodavci ogreva ovih dana imaju pune ruke posla. Oštra zima i niske temperature izazvale su veliku potražnju za energenatima kod Novosađana.

Snabdevači porast potrošnje najviše osećaju kroz prodaju drva, sušenog i crnog uglja.

Po tvrdnjama prodavaca s novosadskih stovarišta ogreva, velika potražnja uglja može izazvati i nestašicu. Isporuka najpopularnijeg i najjeftinijeg uglja kolubara, čija cena je 7.300 dinara tona, obustavljena je. 

Kako saznajemo u stovarištu Iskra Pan, trenutno nema najave o poskupljenju uglja, ali ne isključuju tu mogućnost. Zbog najave duge i hladne zime problemi s nabavkom uglja očekuju se i narednog meseca. 

Tona uglja suvi vreoci košta 12.300 dinara, dok se oni najskuplji bosanski banovići i pljevaljska kocka mogu naći za 14.000 dinara. 

U preduzeću Maj-Gor cene su gotovo identične, a u ponudi je i ugalj iz bosanskih Stanara po 10.500 dinara. Džak briketa može se nabavati po 230 dinara. 

Što se tiče drva, građani Novog Sada nemaju razloga za strah. Lokalna stovarišta uveravaju da će ih biti dovoljno za sva domaćinstva. Cena drva ostala je nepromenjena: kubni metar je između 5.400 i 5.900 dinara. Transport se dodatno naplaćuje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.