Srbija

16.01.2017. 21:27

Blic

Autor: Nova Ekonomija

U Goraždevcu na Kosovu podelili paketiće samo deci članova SNS-a

Srbija

16.01.2017. 21:27

Goraždevac, jedna od najvećih srpskih enklava na Kosovu i Metohiji, ovih dana gori od nesloge, i to zbog dečjih paketića.

Reč je o 2.100 poklona koje je Srpska napredna stranka u Leposaviću podelila opštinskim odborima na KiM. Prema tadašnjim najavama iz stranke, ovi odbori trebalo je paketiće da poklone deci na KiM na Božić. 

Međutim, čak 83 mališana u Goraždevcu ostala su bez poklona, a to je toliko ogorčilo njihove roditelje da su se otvorenim pismom obratili premijeru Vučiću i direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću, tvrdeći da su paketiće dobila samo deca čiji su roditelji članovi ili simpatizeri SNS.

„Da li je lepo da jedan deo dece u Goraždevcu gleda sa strane kako drugi deo prima poklone? Jesu li naša deca u boljem položaju u enklavi pa nisu zaslužila ovakav vid pažnje?“, pita se u potpisanom pismu grupa od 12 najhrabrijih roditelja. 

Kao glavnog diskriminatora označili su direktora škole Milivoja Zdravkovića, bivšeg člana SPS, koji je sada u SNS i član je Privremenog organa opštine Peć.

Zdravković se nije javljao na pozive redakcije Blica, ali je pedagog škole i član Mesnog odbora SNS Milan Jančiković objasnio šta se dogodilo:

„Pre svega, nije tačno da su pokloni bili namenjeni svoj deci na Kosovu i Metohiji. Otišli smo 7. januara u Leposavić gde smo od Pokrajinskog odbora SNS dobili ukupno 100 paketića za decu opštine Peć. Od toga 30 poklona je bilo namenjeno Klini, 30 Istoku, a 40 Goraždevcu. Pošto u Goraždevcu ima ukupno 123 dece, fizički nismo mogli svima da podelimo paketiće. Zato smo prvo poklone dali članovima, a onda i simpatizerima stranke“, kaže on. 

U Kancelariji za KiM ističu da nisu učestvovali u nabavci paketića.

Problema je bilo i sa udžbenicima.

Grupa roditelja iz Goraždevca naglašava da ovo nije prvi put da su njihova deca na meti bahatosti čelnih ljudi u Goraždevcu.

„Ista je situacija i kada se dele besplatni udžbenici ili bilo šta drugo. Ovo je samo poslednja kap koja je prelila čašu“, kaže Luka Zlatičanin, jedan od ogorčenih roditelja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.