Srbija

18.01.2017. 10:13

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Umesto od Beograda do Kosovske Mitrovice, „Srpski voz“ ići će od Kraljeva do Požege

Srbija

18.01.2017. 10:13

Umesto od Beograda do Kosovske Mitrovice, „Srpski voz“ od četvrtka saobraćaće na novoj trasi, od Kraljeva do Požege, kaže Zorana Mihajlović.

„Zbog bezbednosti putnika i radnika železnice, odlučila sam da ovaj voz više ne saobraća na linji do Kosovske Mitrovice, koja je uvedena na predlog i uz finansijsku podršku Kancelarije za Kosovo i Metohju, ali će zato ovaj voz sa istim enterijerom biti uveden u domaći želežnički saobaćaj i već sutra prevoziti putnike od Kraljeva do Požege,“ rekla je za Blic potpredsednica vlade. 

Ministarka kaže da je odluku da voz opet saobraća, ali na drugoj trasi, donela iz ekonomskih razloga. 

„U vremenu kada sprovodimo reformu železnice, koja je prioritet Vlade i koju podržavaju sve međunarodne finansijske institucije, moramo ekonomski da se ponašamo“, rekla je ona napominjući da novi vozovi plaćeni 100 miliona dolara ne smeju da stoje i prave trošak već treba da prevoze putnike i prave profit. 

Ona ističe da je rukovodstvu Srbija voza predložila da ovaj voz upravo zbog svega što se dešavalo proteklog vikenda ide u što veći broj gradova Srbije. 

„Mislim da veliki broj građana želi da vidi i provoza se vozom od koga su se toliko uplašile policijske snage Albanaca sa Kosova pa su teškim oružjem krenuli na njega“, navela je ona i podsetila da je reč o vozu u kome su motivi kulturne baštine Srba sa KiM koja je pod zaštitom Uneska i da „uopšte nije opasan.“ 

Novi ruski voz, unutra oslikan freskama iz srpskih manastira, a spolja ispisan porukom „Kosovo je Srbija“ na 21 jeziku, trebalo je da saobraća jednom nedeljno na liniji Beograd – Kosovska Mitrovica i nazad.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.