Srbija

18.01.2017. 11:23

Beta

Autor: Nova Ekonomija

RTB Bor objavio poziv za konsultanta u potrazi za strateškim partnerom

Srbija

18.01.2017. 11:23

Rudarsko topioničarski basen Bor objavio je poziv za podnošenje ponuda za konsultanta u postupku privlačenja strateškog partnera, a rok za dostavljanje ponuda je 8. februar.

Strateški partner treba da unapredi poslovanje i dalji razvoj rudarstva i metalurgije u RTB-u realizacijom mera Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR), zajedničkim ulaganjem kroz javno-privatno partnerstvo, privatizaciju ili osnivanjem jednog ili više preduzeća, kao i dokapitalizacijom.

RTB Bor traži i pravnog savetnika. Ta kompanija je ranije objavila tender za izbor profesionalnog menadžmenta, a ponude mogu da se dostave do 28. aprila.

Vlada Srbije očekuje da profesionalno upravljanje RTB-om neće dugo trajati, do pronalaženja strateškog partnera.

Kao zainteresovani investitori pominju se kineske kompanije, o čemu je juče premijer Srbije Aleksandar Vučić u Davosu razgovarao sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

Borski kombinat sprovodi UPPR kojim mu je država otpisala dug od oko milijardu evra. Preostali dug tog preduzeća od 300 miliona evra treba da bude otplaćen u narednih osam godina, posle jedne godine gejs perioda.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.