Srbija

19.01.2017. 10:01

Autor: Nova Ekonomija

Senat Univerziteta tražio od FON-a stručnu komisiju o doktoratu Siniše Malog

Srbija

19.01.2017. 10:01

Senat Univerziteta u Beogradu zatražio je juče od Fakulteta organizacionih nauka (FON) da formira stručnu komisiju koja će analizirati osporenu doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog, preneo je Danas.

Senat danas nije prihvatio odluku Etičke komisije FON-a, koja je ranije odbila kao neosnovan zahtev za utvrđivanje neakademskog ponašanja u slučaju prijave plagijata doktorata Siniše Malog.

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević rekao je posle sednice Senata da je FON načinio propust u proceduri, jer je po Pravilniku o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova bio obavezan da formira stručnu komisiju, koja jedina može da izvrši ekspertsku analizu doktorata.

Nastavno-naučno veće FON-a 21. decembra prošle godine prihvatilo je izveštaj Etičke komisije koja je zaključila da je procedura prijave i odbrane disertacije sprovedena u skladu sa zakonom, da je disertacija originalan naučni doprinos koji ne može biti osporen, uprkos postojanju propusta u načinu citiranja, koji su zanemarljivog obima.

Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod naslovom „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije“.

Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst profesora finansija na EBS Business School u Visbadenu Raše Karapandže u kojem se navodi da je plagijat 33 odsto ili više teksta doktorskog rada Siniše Malog odbranjenog na FON-u.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.