Svet

20.01.2017. 21:09

B92

Autor: Nova Ekonomija

CNN: Trampov govor radikalan, čist populizam

Svet

20.01.2017. 21:09

Inauguracioni govor novog predsednika SAD Donalda Trampa je među najradikalnijim inauguracionim govorima u istoriji, naveli su analitičari CNN.

Osim toga, analitičari CNN koji su uživo pratili ceremoniju inauguracije Donalda Trampa naveli su i da je njegov govor bio „čist populizam”.

Kako ističu, Trampov nastup prilično liči na one iz kampanje, s tim što nije bilo toliko „ja”, bilo je više „mi”.

Takođe, rekli su i da je Tramp kritikovao establišment i govorio protiv Vašingtona dok je stajao u „samom centru tog grada“. 

Novi predsednik SAD Donald Tramp rekao je tokom govora ispred Kapitola u Vašingtonu da će 20. januar 2017. godine biti upamćen kao dan kada je „vlast vraćena narodu”. 

„Svake četiri godine se okupljamo ovde da proslavimo mirnu predaju vlasti. Ovaj put ne prebacujemo vlast sa jedne administracije na drugu već je sa Vašingtona vraćamo vama, narodu“, rekao je Tramp. 

„Establišment je štitio sebe. Njihove pobede nisu bile vaše pobede, njihov trijumf nije bio vaš trijumf. To prestaje sada. Ovaj momenat je vaš momenat, pripada vama. Pripada svima koji su ovde i koji ovo gledaju. Ovo je vaš dan, vaša proslava“, dodao je Tramp.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.