Srbija

21.01.2017. 18:00

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Kineska banka danas otvorena u Beogradu

Srbija

21.01.2017. 18:00

Kineska banka danas je otvorena u Beogradu, a njenim dolaskom po rečima predsednika Srbije Tomislava Nikolića očekuje se „eksponencijalni rast investicija u Srbiju“.

„U tom smo uverenju i zbog činjenice da je ova banka otpočela finansiranje Železare u Smederevu. Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo Hestila naša Železara će poslovati bolje nego ikada u svojoj istoriji“, rekao je Nikolić na svečanosti u Palati Srbija.

Po njegovim rečima, ulaganje Kine u Srbiju posle Smederevske železare, Pupinovog mosta i drugih infrastrukturnih projekata naročito u oblasti energetike, saobraćaja i telekomunikacija nastavlja se dolaskom Kineske banke od koje se „očekuje realizacija finansiranja izgradnje proizvodnih pogona, što podrazumeva veliki broj zapošljavanja gradjana Srbije“.

„Roba proizvedena u njima biće plasirana na tržišta od preko milijardu ljudi na osnovu jedinstvenih slobodno trgovinskih sporazuma koje Srbija ima sa Rusijom, EU i drugim državama po preferencijalnim uslovima i bez carine“, kazao je Nikolić.

On je podsetio i da najveći infrastrukturni projekat na svetu „Jedan pojas, jedan put“ obuhvata Srbiju kojim ona postaje najvažnija tačka razvoja projekta sa namerom da bude glavno saobraćajno i svako drugo čvorište.

Nikolić je istakao da je saradnja Srbije i Kine sveobuhvatna i da kao takva postaje primer svima kako bi trebalo da saradjuje država sa državom bez obzira na veličinu, moć i udaljenost.

Predsednik Upravnog odbora Kineske banke Guoli Tijan rekao je da se nada da će njenim otvaranjem biti produbljena saradnja izmedju dve zemlje, u korist privrede i stanovništva.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.