Srbija

24.01.2017. 12:00

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Majkl Davenport šef Delegacije EU sutra u poseti Obrenovcu

Srbija

24.01.2017. 12:00

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport posetiće Obrenovac u sredu, 25. januara 2017. godine, kada će zajedno sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima Markom Blagojevićem, predsednikom Skupštine Grada Beograda Nikolom Nikodijevićem i predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem obeležiti početak radova na čišćenju drenažnih kanala za prevenciju poplava koje finansira Evropska unija u okviru Programa pomoći poplavljenim područjima u Srbiji.

Ambasador EU i predsednik opštine Obrenovac posetiće porodicu Krupljanin koja je zahvaljujući donaciji Evropske unije dobila jagnjad i tako obnovila poljoprivrednu proizvodnju nakon pretrpljene štete tokom majskih poplava 2014. godine. Oni će obići i preduzeće Stelit 90 koje je uz donirane dve mašine nastavilo sa proizvodnim aktivnostima i ponovo zaposlilo 17 radnika.

Poseta će obuhvatiti i obilazak saniranog korita Baričke reke, kao i školu stranih jezika Moja škola koja je od EU dobila nastavna sredstva nakon poplava.

Nakon velike štete koju su poplave nanele Obrenovcu maja 2014. godine, Evropska unija je obezbedila oko 11 miliona evra pomoći ovoj opštini za obnovu osnovnih i srednjih škola, izgradnju i rekonstrukciju privatnih kuća, pomoć malim preduzećima i poljoprivrednicima, uređenje rečnih tokova i sanaciju nasipa kroz fondove IPA 2012, IPA 2014 i Fond solidarnosti.

Pregled aktivnosti tokom posete šefa Delegacije Evropske unije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.