Srbija

26.01.2017. 10:45

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Kostić i Matijević odustali od kupovine PKB-a

Srbija

26.01.2017. 10:45

Srpski biznismeni Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe, i Petar Matijević vlasnik industrije mesa Matijević odustali su od kupovine Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB).

To je za Blic potvrdio i sam Matijević, koji kaže da njih dvojica ne bi mogli da budu konkurenti firmama koje su zainteresovane za kupovinu najvećeg poljoprivrednog preduzeća u Srbiji.

Dogovorili smo se da odustanemo i od zajedničke kompanije i od kupovine PKB-a. Nećemo moći da se takmičimo sa velikim firmama poput Al Dahre i kineskih kompanija koje su zainteresovane – kaže on. Kako navodi, nije reč o ceni koja će biti ponuđena za PKB.

„Ne znam da li će cena biti veća nego kada je preduzeće bilo gradsko. Tender će biti raspisan, tako da ćemo videti. Kakva god da bude bila cena, oni su u mogućnosti da ponude više od nas. Jednostavno smo razmišljali o tome da ne bismo mogli da budemo konkurentni“, priča Matijević.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.