Srbija

26.01.2017. 11:49

Autor: Nova Ekonomija

Otvoren četvrti ciklus edukativnog programa AmChamps-Mladi lideri promena

Srbija

26.01.2017. 11:49

Četvrti ciklus edukativnog programa AmChamps – Mladi lideri promena, u kome učestvuju najperspektivniji studenti završnih godina Univerziteta u Beogradu i mladi menadžeri kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji, otvoren je na svečanosti u beogradskom hotelu Metropol. 

Prisutnima su se obratili Ana Langović Milićević, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, Nikolaos Dimiatriadis, regionalni direktor kancelarije Univerziteta Sheffield i Vera Nikolić Dimić, izvršna direktorka Američke privredne komore u Srbiji.  

 „Povezivanje akademskih institucija i korporativnog sektora ključno je za poboljšanje uspeha  obrazovnog sistema i smanjenja nezaposlenosti“, izjavila je Ana Langović Milićević  i dodala da je upravo iz tog razloga uvođenje dualnog obrazovanja jedan od ključnih prioriteta Ministarstva prosvete.

 „Američka privredna komora u Srbiji kroz edukativni program AmChamps studentima daje ono što im je najpotrebnije, a to su meke veštine koje se mogu steći samo kroz praksu“, rekla je Snežana Klašnja i dodala da je mlade u Srbiji potrebno ohrabriti  i pružiti im mogućnost da kontinuirano rade na ličnom i profesionalnom usavršavanju.

 AmChamps je jedinstveni edukativni program osmišljen sa ciljem da studentima i menadžerima omogući da kroz rad u mentorskim parovima razviju poslovne veštine i znanja koja će im pomoći da dođu do prvog zaposlenja, odnosno da napreduju u svojim karijerama. Tokom godinu dana zajedničkog rada učesnici prisustvuju radionicama i predavanjima na kojima osim dragocenih saveta dobijaju i konkretne zadatke.

U edukativnom programu AmChamps do sada je učestvovalo 63 studenata, koji su po njegovom okončanju dobili priliku da naučeno usavršavaju kroz praksu u kompanijama članicama AmCham-a.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.