Srbija

26.01.2017. 12:47

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Svi automobili apotekarske ustanove Bor prodati na licitaciji

Srbija

26.01.2017. 12:47

Svih pet automobila Apotekarske ustanove Bor prodati su na licitaciji zbog blokade računa od sedam miliona dinara prema niškoj firmi Beta farmasi, saznaje Beta.

Zbog blokade računa i popisane imovine, trebalo je da automobili budu prodati krajem prošle godine na osnovu rešenja Privrednog suda u Zaječaru, ali je taj proces zaustavljen pošto je lokalna samouprava uveravala poverioca da će dug biti izmiren novcem koji je budžetom predviđen za spas te ustanove.

Izvršitelji su krajem prošle godine popisali imovinu te apotekarske ustanove a automobili su prodati za 1,47 miliona dinara. 

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, koje je trebalo da početkom nedelje održi konsultativni sastanak o dugovanju apotekarskih ustanova, odložen je na neodređeno zbog zauzetosti pojedinih članova Vlade Srbije da prisustvuju sastanku. 

U međuvremenu, borskoj ustanovi je otkaz dalo još tri radnika. 

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović je sredinom januara rekao da se uskoro očekuje potpisivanje Ugovora o reprogramu duga od 350 miliona dinara sa inostranom kompanijom „Phoenix pharma“, ali se to se još uvek nije dogodilo. 

Zbog neplaćenih poreza i doprinosa, „apotekarsku“ je nedavno blokirala i Poreska uprava, a Fond za zdravstveno osiguranje bar za sada ne namerava da isplati potraživanje borske ustanove od nekoliko miliona dinara. 

Problemi poslovanja ove apotekarske ustanove traju od 2011. godine, kada su u njoj sprovedeni brojni sporni poslovni potezi. 

Dugovanja ove ustanove inose više od 450 miliona dinara, a farmaceuti smatraju da je opstanak nemoguć zbog privilegovanih uslova privatnih apoteka koje ne podležu javnim nabavkama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.