Srbija

27.01.2017. 10:50

N1

Autor: Nova Ekonomija

Ambasada SAD: Amerikanci u Beogradu, pazite se lažnih policajaca pljačkaša

Srbija

27.01.2017. 10:50

Američka ambasada obavestila je svoje državljane koji žive u Beogradu da budu oprezni zbog učestalih pljački koje izvršavaju osobe koje se predstavljaju kao policajci.

Američka ambasada u Beogradu savetuje državljane SAD u Srbiji da budu oprezni kada su u pitanju nenajavljene posete policije a imajući u vidu nedavne incidente u kojima su se osobe lažno predstavljale kao policajci kako bi ušli u stanove i opljačkali ih, navodi se u zvaničnom saopštenju na sajtu.

Dodaju da su dva muškarca u policijskim unifomama pokušala su da uđu u stambenu zgradu u Beogradu zahtevajući, preko interfona, da im stanari otvore ulazna vrata. Nisu na uvid pružili nikakvu identifikaciju a kasnije su napustili područje.

U saopštenju se podseća da su, prošle nedelje, dve osobe uhapšene nakon što su opljačkale desetine stanova na Vračaru, Paliluli i Zvezdari.

Policija je takođe uhapsila troje osumnjičeni koji su koristili policijsku uniformu kako bi ušli u kuće u predgrađu Barajevo. 

MUP Srbije ranije je saopštio da su tri osobe uhapšene koje suu opljačkale kuću u barajevu u novogodišnjoj noći. Uzeli su 7.000 evra, dve lovačke puške i municiju. Predstavili su se kao policajci i koristili su lažne policijske legitimacije.

Upozorenje je takođe izdato na Tviter nalogu Stejt Depertmenta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.