Srbija

27.01.2017. 19:22

Južne vesti

Autor: Nova Ekonomija

Penzionerka iz Lebana koristila nameštaj kao ogrev da se ne bi smrzla

Srbija

27.01.2017. 19:22

Penzionerka Trajka Stanković iz Lebana lomila je kauče, stolice i ostali nameštaj iz svoje kuće i koristila ga kao ogrevno drvo da bi mogla da preživi ledene dane, pišu Južne vesti.

Predstavnici Udruženja penzionera u toj varoši su, prilikom obilaska svojih najugroženijih članova, zatekli sobe bez nameštaja u Ulici Vojvode Putnika 79 u Lebanu.

„Predstavnici udruženja obišli su neke ugrožene i naišli na strašne prizore. Konkretno, kod koja živi sama.  Da bi preživela hladnoću, morala je da lomi kauče, stolice i nameštaj, tako da su sobe ostale prazne“, piše u saopštenju udruženja prosleđenom danas medijima.

Ovo udruženje je prethodnih godina po povoljnim cenama obezbeđivalo drva za ogrev članovima sa najmanjim penzijama, ali prošle jeseni nije uspelo da se dogovori sa Šumskim gazdinstvom, pa su mnogi penzioneri ostali bez ogreva.

U međuvremenu su na adresu udruženja svakodnevno stizali zahtevi za pomoć. Tokom obilaska najugroženijih naišli su i na slučaj Trajke Stanković.

„Imajući sve to u vidu, udruženje je potražilo donatora, odnosno ljude dobre volje za pomoć. Odmah, bez reči, se javio preduzetnik Papović, da donira izvesnu količinu ogreva, a lokalna samouprava je obezbedila prevoz“, navodi se u saopštenju Udruženja penzionera.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.