Srbija

29.01.2017. 08:23

Autor: Nova Ekonomija

Državna Direkcija za vodne puteve duguje Srbiji za porez 39 miliona dinara

Srbija

29.01.2017. 08:23

Državna Direkcija za vodne puteve duguje državi za porez 39 miliona dinara, piše Blic.

Pored privatnih i javnih preduzeća, na spisku onih koji su se 31. decembra 2016. godine vodili kao poreski dužnici našla i služba, koja od tih istih poreza živi, saznaje ovaj list.

Da paradoks bude veći, ovaj dug je još iz 2011, a nastao je kao obaveza na ime korišćenja gradskog građevinskog zemljišta za poslovne objekte na Obrenovačkom putu i u Francuskoj ulici na opštini Stari grad.

Izvor Blica iz Poreske uprave kaže da je rukovodstvo Direkcije za vodne puteve pokušalo svoja dugovanja da reprogramira u maju 2016. godine.

„Oni su zatražili dobijanje povoljnijih uslova za odlaganje plaćanja navedene naknade na 60 meseci, uz mogućnost delimičnog otpisa kamate.

Međutim, njihov zahtev je odbijen, jer kao direktan budžetski korisnik nisu bili u mogućnosti da obezbede sredstva obezbeđenja koja su za ovakve povoljnosti propisana Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

„Oni su, inače, pod patronatom Ministarstva građevinarstva i saobraćaja“, rekao je Blicu neimenovani sagovornik iz Poreske uprave.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.