Srbija

30.01.2017. 10:59

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Firme iz Azerbejdžana žele da kupe srpske kompanije iz petrohemijskog sektora

Srbija

30.01.2017. 10:59

Firme iz Azerbejdžana su zainteresovane za privatizaciju kompanija u Srbiji, a posebno onih u petrohemijskom sektoru.

To je rečeno na nedavnom sastanku ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića i ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova.

Hasanov je uručio Antiću pozivno pismo ministra energetike Azerbejdžana Natiga Alijeva i potpredsednika Evropske komisije Maroša Šefčoviča, za učešće na trećem ministarskom zasedanju savetodavnog veća Južnog gasnog koridora, koje će biti održano 23. februara u Bakuu. 

Na sastanku je obostrano konstatovan snažan razvoj bilateralnih odnosa i saradnje dve zemlje, ali je potvrđena i spremnost za stvaranje potencijala za širenje i unapređenje ekonomske saradnje, kao i povećanje obima azerbejdžanskih investicija u privredu Srbije, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije. 

Ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov izvestio je srpskog ministra energetike o rezultatima dosadašnje izgradnje gasovoda TAP i TANAP, kao i o interesu tamošnjih firmi za proces privatizacije kompanija u Srbiji, posebno onih u petrohemijskom sektoru.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.