Srbija

06.02.2017. 09:32

Autor: Nova Ekonomija

Mihajlović: Šteta zbog leda iznosi 1,4 miliona evra

Srbija

06.02.2017. 09:32

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da šteta zbog leda tokom januara iznosi 1,4 miliona evra i najavila je da će Srbija nabaviti dva ledolomca preko Elektroprivrede Srbije, kojoj su najneophodniji zbog hidroelektrane Đerdap na Dunavu.

„Tokom ledenih januarskih dana bilo je rizično i za hidroelektranu Đerdap. Da smo ove godine imali ledolomce, ne bi prošli mnogo jeftinije, jer on košta oko dva miliona evra, a održavanje i rad u ovakvim zimskim uslovima oko 400.000 evra godišnje. Ali, moraćemo da ih kupimo, jer su i te kako evidentne klimatske promene“, rekla je Mihajlović u intervjuu za agenciju Beta.

Srbija je, prema njenim rečima, imala sreće jer kada je zatražila ledolomce od Mađarske, toj susednoj državi nisu bili potrebni, pa je mogla da ih ustupi Srbiji po ugovoru koji je potpisan još za vreme Josipa Broza Tita. Ona je istakla da je ukupna šteta zbog leda tokom januara na rekama i železničkom saobraćaju u Srbiji 1,4 miliona evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.