Srbija

06.02.2017. 23:09

N1

Autor: Nova Ekonomija

Janković: Završio sam svoju misiju zaštitnika građana

Srbija

06.02.2017. 23:09

„Čuvajmo instituciju zaštitnika građana, trebaće nam, a ja sam svoju misiju ovde završio“, poručio je večeras zaštitnik građana Saša Janković.

Janković je pozvao svoje saradnike da izađu na mesto sa kojeg se obraćao na prijemu u Palati Srbija, upriličenom povodom desetogodišnjice postojanja institucije zaštitnika građana, i poručio da je svoju misiju na tom mestu završio.

Obraćanje je počeo pozdravom svojim saradnicima, na čelu sa zamenikom Milošem Jankovićem i rečenicom: 

„Ovo je zaštitnik građana, ništa nisam radio sam“.

Javnost je podsetio da je institucija obudsmana počela da radi u trenutku kada je bilo teško izgovoriti i njeno ime, a kamoli znati čemu služi.

„Srbija danas ima instituciju, a institucije čuvaju dostojanstvo građana. Čuvajmo ih“, poručio je Janković u Palati Srbija.

Prijemu nisu prisustvovali predstavnici vlade i drugi državni zvaničnici.

Obeležavanju 10. godine postojanja insitucije zaštitnika građana prisustvovali su poverenik za zaštitu informacija Rodoljub Šabić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, ambasadori SAD Kajl Skat i Nemačke Aksel Ditman, šef misije UNHCR-a Hans Šoder, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjisnka prava Meho Omerović i lideri opozicionih partija Boris Tadić, Čedomir Jovanović i Zoran Živković.

Dnevni list Danas objavio je da će Janković u utorak, 7. februara, podneti ostavku na mesto ombudsmana pošto je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije. Drugi petogodišnji mandat Saše Jankovića ističe 4. avgusta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.