Srbija

07.02.2017. 22:16

N1

Autor: Nova Ekonomija

Ukinut pritvor policajcima koji su uhapšeni zbog Potočara

Srbija

07.02.2017. 22:16

Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću, koji su krajem prošle godine uhapšeni pod optužbama da su odavali službene tajne o akciji u Potočarima.

Krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu je postupajući nakon podignutog optužnog predloga, rešenjem od 07.02.2017. godine prema okrivljenom Dumanović Milanu i okrivljenom Trbović Mladenu ukinulo pritvor, imajući u vidu da su u toku istrage ispitani predloženi svedoci i obezbeđeni dokazi, čime su prestali razlozi zbog kojih je pritvor prema okrivljenima određen.

Takođe, Krivično veće je ocenilo da ne stoje razlozi iz predloga Višeg javnog tužioca da se prema okrivljenima odredi pritvor po drugom osnovu, odnosno zbog postojanja osobitih okolnosti da će okrivljeni ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Protiv navedenog rešenja javni tužilac ima pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja.

Podsetimo, Dumanović i Trbović su u oktobru za medije govorili o akciji srpske policije kada su tajno snimali komemoraciju u Srebrenici, a da kod sebe nisu imali službene oznake.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.