Srbija

09.02.2017. 10:07

Autor: Nova Ekonomija

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podržala protest policijskog i vojnog sindikata

Srbija

09.02.2017. 10:07

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je da podržava protest Policijskog sindikata srbije i Vojnog sindikata Srbije, „materijalno i socijalno poniženih i obespravljenih policajaca i vojnika koji se bore da očuvaju čast sopstvene profesije, opirući se plimi nepotizma, privatizacije i ponovne politizacije vojske i policije“.  

Oni su naveli da postojeća vlast postavlja nestručan kadar na rukovodeće pozicije u vojsci i policiji, kako bi sistem bezbednosti instrumentalizovali za sopstvene partijske ciljeve. 

„Istovremeno, zvecka oružjem i promoviše ratne zločince, pa su građani sa razlogom zabrinuti za stanje u društvu, dok nagađaju šta je namera vlasti, osim toga da ekonomskim politikama osiromaši građane. Od pripadnika vojske i policije se traži da prihvate najgrublja kršenja zakona i pravila sopstvene profesije, da nadničare, umesto da rade za plate, da budu saučesnici u zločinu i ne pomognu svojim sugrađanima kada ih zovu u pomoć“, piše u saopštenju. 

Oni kažu da se zahteva da ponizno ćute dok vlast uspostavlja paralelne partijske bezbednosne strukture, kako bi disciplinovali i ponižavali vojnike i policajce ukoliko odbiju izvršenje partijskih naredbi i služenje političko-ekonomskoj eliti u zgrtanju bogatstva.  

„Solidarno se pridružujemo sindikatima vojske i policije u njihovoj borbi za integritet profesije i socijalnu sigurnost. Naša borba protiv nesigurnosti, nemaštine i bezperspektivnosti, može biti jedino zajednička.  S toga, nadamo se da je protest vojnog i policijskog sindikata korak više ka njihovoj podršci drugim sindikatima u javnom i privatnom sektoru koji brane naša socio-ekonomska prava u znatno težim okolnostima. Odgovorno delovanje podrazumeva i da se javno usprotive svojim kolegama kojima je posebno zadovoljstvo da frustracije i gnev iskaljuju na nedužnim mladićima i devojkama kojima nije omogućeno ništa drugo osim dokolice u kraju. Takođe, i da progovore o pritiscima koje trpe, a zbog kojih je, između ostalog, zataškano rušenje i vezivanje ljudi u Savamali“, navodi se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.