Svet

03.05.2024. 10:30

Vijesti

Autor: Nova ekonomija

Vrednost Instituta u Igalu procenjena na oko 70 miliona evra

Pixabay

Svet

03.05.2024. 10:30

Vrednost Instituta „Dr Simo Milošević“ u Igalu procenjena je između 65 i 70 miliona evra, ali se procena mora dopuniti dodatnim podacima o vrednosti hotelskog i turističkog kompleksa, rekao je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Crne Gore Janko Odović.

On je u intervjuu za „Vijesti“ rekao da će nakon kompletne procene moći da se formiraju cene i vrednost akcija i da se na osnovu realnih cena uđe u dijalog sa manjinskim akcionarima Instituta.

“Verujem da neće doći do uvođenja stečaja u Institut, imajući u vidu da smo izuzetno posvećeni rešavanju ovog problema i stabilizaciji finansijske situacije”, istakao je Odović.

U narednom periodu se očekuje izrada podrobnije analize, a po potrebi radiće se i dopuna procene. Paket mera spasavanja Instituta ići će fazno.

Vlada Crne Gore je na sednici održanoj 25. aprila ove godine usvojila informaciju o dodeli jednokratne pomoći zaposlenima u Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “dr Simo Milošević” u vrednosti od 1,13 miliona evra.

„Dakle, volja postoji, novac je opredeljen, međutim zakonska procedura se mora ispoštovati, jer ova Vlada svoje odluke donosi na osnovu i u skladu sa zakonima ove zemlje, a ne na ad hok osnovi i uz primese populizma. Kada se reše tekući problemi u poslovanju, sledi paket za spasavanje, u okviru kojeg je deset miliona eura zamišljeno za vraćanje dugova Instituta, a sve u cilju deblokade računa i omogućavanja zaposlenima da prime svoje zarade“, rekao je ministar za Vijesti.

Potpisan Protokol kojim se reguliše dugovanje Instituta dr Simo Milošević

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.