Srbija

13.02.2017. 10:25

Autor: Nova Ekonomija

Poverenica: Diskriminaciji najviše izložene žene, osobe sa invaliditetom i stariji

Srbija

13.02.2017. 10:25

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas da su diskriminaciji u Srbiji najizloženiji žene, osobe sa invaliditetom i stariji, a da će ove godine prioritet u radu te institucije biti prevencija diskriminacije u oblasti rada i zapošljavanja.

„Te tri grupe su podnose najviše pritužbi, na četvrtom mestu su Romi. Ne menjaju se grupe koje su najviše izložene diskriminaciji, to traje već godinama i mi sprovodimo brojne aktivnosti kako bismo preventivno delovali“, rekla je Janković za RTS.

Povodom rezultata godišnjeg izveštaja koji će Skupštini Srbije predati 15. marta, Janković je kazala da je najvidljivija diskriminacija prilikom zapošljavanja i u oblasti rada, a najviše pritužbi podnose žene i osobe sa invaliditetom.

Komentarišući to što joj je „GayEcho“ dodelio titulu homofoba godine, jer dosadašnjim angažmanom nije učinila ništa na smanjenju diskriminacije LGBT osoba, Janković je kazala da je sigurna da je „radila koliko je mogla i u okviru svojih zakonskih ovlašćenja“.

Ona je ocenila i da je došlo do pomaka u položaju LGBT zajednice, „bez obzira na probleme sa kojima se susreću“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.