Srbija

13.02.2017. 10:41

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Direktor Opšte bolnice u Priboju podneo ostavku zbog loših uslova rada i manjka osoblja

Srbija

13.02.2017. 10:41

Posle tri i po meseca od kada je imenovan za vršioca direktora Opšte bolnice u Priboj, dr Aleksandar Raković u petak je podneo ostavku, a njegov zamenik dr Vladan Ćirković će to učiniti danas.

Takođe u petak ostavku je na mesto šefa intenzivne nege na internom odeljenju podnela i dr Sanja Pucarević.

Zvaničan povod za ostavke su loši uslovi rada u pribojskoj bolnici i manjak medicinskog osoblja.

Raković je odluku o povlačenju saopštio u petak na jutranjem kolegijumu, koji je sazvao zbog glasina o nebrizi prema pacijentkinji Gordani Bojanić koja je iz pribojske bolnice prebačena u užičku, gde je i preminula.

Kao glavne razloge povlačenja naveo je što od 25. oktobra, kada je stupio na dužnost vršioca dužnosti direktora, nije rešio probleme poput manjka medicinskog kadra i nemogućnosti organizovanja rada na pojedinjim odeljenjima gde rade tri ili četiri medicinske sestre. 

Raković je kazao da se za vreme kratkog mandata na čelu pribojske bolnic obraćao Ministarstvu zdravlja da pomogne organizacionalno i funkcionalno ali da se Ministarstvo nije oglašavalo na vapaje.

Direktor u ostavci je odbacio špekulacije da je povod ostavke smrt pacijentkinje Gordane Bojović, čija unuka je lekare proglasila odgovornim zbog neadekvatnog lečenja.

„Komisija za stručni i unutrašnji nadzor u bolnici u Priboju je ispitala slučaj i donela zaključke da nije bilo stručne greške i to je za mene najvažnije. Zaključak komisije prosledili smo i generalnom direktoru Zdravstvenog centra Užice“, kaže Raković.

Dr Aleksandar Raković na čelu pribojske bolnice nasledio je dr Jasminka Toskića 25. oktobra posle čistke direktora nekoliko zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.