Srbija

13.02.2017. 15:51

Capital.ba

Autor: Nova Ekonomija

Crnogorski ugostitelji i ove godine očekuju najviše Srba i Rusa

Srbija

13.02.2017. 15:51

Crnogorski ugostitelji očekuju da će se i ove godine nastaviti sa turističkim rastom koji se u prethodnih deset godina u toj zemlji učetverostručio.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić naglasila je kako je 2005. strani turistički promet u Crnoj Gori iznosio 220 miliona evra, dok je prošle godine dosegao brojku od 850 miliona evra.

Dodala je kako u tom smeru nastavljaju dalje, te da očekuju kako će nadmašiti prošlu godinu kada je Crnu Goru posetilo više od 1,8 miliona turista, odnosno oko šest odsto više nego 2015. godine. 

„Ako se ovo posmatra sa aspekta male ekonomije, kakva je Crna Gora koja broji manje od 700.000 stanovnika i ugosti skoro tri puta više turista, rezultati i napredak su jasno vidljivi“, kazala je Radak Kukavičić. 

Pored tržišta Srbije i Rusije, kako je dodala, izraženo je interesovanje turista iz zapadne Evrope, pre svega iz Velike Britanije, Francuske, Nemačke, a ove godine očekuju značajniji broj gostiju iz Poljske.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.