Srbija

14.02.2017. 13:55

Autor: Nova Ekonomija

PKS: Putnici se ne mogu prevoziti kombijima, to nije po zakonu

Srbija

14.02.2017. 13:55

Prevoz putnika u drumskom saobraćaju ne može se obavljati kombijima, saopštila je PKS.

Novi Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju štiti interese korisnika prevoza, prvenstveno sa aspekta njihove bezbednosti i suzbijanja nelegalnog obavljanja javnog prevoza putnika, saopštila je Privredna komora Srbije, navodeći da se kombijima ta delatnost ne može obavljati.

Smanjenje nelojalne konkurencije i sivog tržišta jedan je od prioriteta Vlade i PKS, saopštava PKS i navodi da taj zakon, cija je primena počela 12. februara, propisuje da se javni linijski i vanlinijski prevoz putnika može obavljati isključivo autobusom. 

Dodaje se da svi domaći i evropski propisi, koji se odnose na delatnost javnog prevoza putnika, podrazumevaju vozila kategorije M2 i M3, odnosno autobuse koji imaju više od devet mesta za sedenje, uključujući i mesto za vozača, te da u skladu sa tim, kombi vozila koja imaju osam mesta za putnike i jedno za vozača kategorišu se kao putnička vozila i ne mogu obavljati delatnost javnog prevoza putnika. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.