Srbija

14.02.2017. 20:22

Autor: Nova Ekonomija

Janković: Ostavka je jedini dosledan korak za republičkog javnog tužioca

Srbija

14.02.2017. 20:22

Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je danas da republički javni tužilac treba da podnese ostavku zato što nije reagovao u slučaju Savama ni posle intervjua bivše supruge gradonačelnika Siniše Malog portalu Krik, preneo je pokret Apel 100.

„Ostavka je jedini dosledan korak za republičkog javnog tužioca posle gromoglasne tišine tužilaštva u slučaju Savamala, čak i posle intervjua bivše supruge gradonačelnika Malog portalu Krik“, saopštio je Janković.

Prema njegovim rečima, republički državni tužilac odgovoran je za ćutanje, a neki drugi državni funkcioneri za mnogo više od toga u slučaju Savamala.

On je ocenio da je svima u Srbiji jasno ko su „kompletni idioti“ koji su rušeći jednu ulicu sravnili sa zemljom pravni poredak i sigurnost građana Srbije.

„Intervju Marije Mali tačka je posle koje ćutanje zahteva odgovornost. Postavlja se pitanje zašto mi uopšte imamo državu, ako ovako radi, odnosno ne radi. Preostali nezavisni mediji ne mogu da rade posao tužilaštva ni drugih državnih organa. Srbiji su potrebne institucije koje će rešavati, a ne stvarati probleme ili ćutati o njima“, naveo je Janković.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.