Srbija

16.02.2017. 15:21

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Sindikat: Sa Vladom Srbije o budućnosti ‘Galenike’

Srbija

16.02.2017. 15:21

Saopštenje konzorcijuma Petrovaks-Frontijer da se pregovori o strateškom partnerstvu u Galenici privode kraju i da je postignut dogovor ovog konzorcijuma sa bankama kojima Galenika duguje oko 70 miliona evra, iznenadilo je sve u ovoj farmaceutskoj kompaniji.

I menadžment i sindikati bili su zatečeni informacijom.

„Ovo je ili pokušaj konzorcijuma da izvrši pritisak na Vladu Srbije da bi dobili Galeniku po uslovima koji su za nas neprihvatljivi ili se neki menadžer pere pred svojim šefovima i gazdama zbog neuspelog posla“, tvrdi predsednik jednog od dva reprezentativna sindikata Galenike Zoran Pantelić.

Prema njegovim rečima, konzorcijum s kojim se pregovaralo o strateškom partnerstvu imao je 120 dana rok da dogovori sa bankama način otplate dugova i kredita, i kada to nisu uspeli, komisija koja je predstavljala Galeniku, odnosno državu, složila se sa preporukom privatizacionog savetnika Dilojta da se donese odluka da se pregovori obustave i poništi odluka o privatizaciji.

Pantelić dodaje da su izveštaj komisije i preporuka privatizacionog savetnika poslati Vladi da potvrdi odluku i da će za nekoliko dana to i zvanično biti objavljeno u Službenom glasniku.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.