Srbija

16.02.2017. 19:30

FoNet, N1

Autor: Nova Ekonomija

Jovanović: Nikolić odluku doneo pod uticajem Moskve

Srbija

16.02.2017. 19:30

Tomislav Nikolić ima pravo da se kandiduje na izborima za predsednika Srbije samo bi bilo pošteno da kaže koji su motivi uticali na tu odluku i šta je cilj njegove kandidature, izjavio je lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Jovanović je rekao da je jasno da se Nikolić na taj korak odlučio, pre svega, nezadovoljan činjenicom da je ostao bez podrške predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i SNS. 

„Oslonac za ovakvu odluku vidim u Moskvi i u činjenici da nikada do sada predsednik Srbije nije biran bez velikog uticaja Moskve na taj izbor. Čak i 2000.godine Koštunici nije bilo moguće da formalno stupi na dužnost predsednika pre nego što je u Beograd došao Lavrov i tako nešto omogućio“, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, u prethodnih pet godina Nikolić je bio oslonac ruskih interesa u zemlji i neko ko je svojim ponašanjem bio prepreka ne za Vučića, nego za čitavo društvo. 

„Sam Vučić je vešto manevrisao i pravio kompromise koji su mu bili potrebni kako bi učvrstio svoju vlast. U zemlji postoje krugovi koji smatraju da povlačenjem Nikolića gube oslonac u trenutku u kojem nisu sigurni kakve su namere Vučića koji je povukao radikalan potez kandidujući se za predsednika Republike“, rekao je Jovanović.

On je dodao da su to ljudi koji su oduvek bili oslonac Nikoliću i koji su u njegovoj politici pronalazili garancije da se Srbija neće promeniti u meri u kojoj je to potreba i da će biti sigurno utočište za njih. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.