Srbija

17.02.2017. 08:59

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Privredne komore Makedonije i Srbije traže da se što pre pusti slobodan protok robe

Srbija

17.02.2017. 08:59

Privredne komore Makedonije i Srbije apelovale su danas da se što pre reši problem blokade grčko-makedonske granice kod Đevđelije i da se omogući slobodan protok robe i ljudi.

Ako se ne ukine višednevna blokada graničnog prelaza Evzoni, sa grčke strane, šteta će biti ogromna, ne samo za makedonsku privredu, nego i za zemlje sa kojima saradjuje, rečeno je u Skoplju na Makedonsko-srpskom biznis forumu.

„Nadamo se da će ta situacija imati brzu razrešenje, kako ne bi bili veliki direktni i indirektni troškovi“, rekla je direktorka Provredne komore Makedonije Jelisaveta Georgieva.

Prema njenim rečima, prati se stanje na Evzoniju koji su nezadovoljni grčki poljoprivrednici blokirali 30. januara, a Komora je poslala dopis grčkoj ambasadi i Uniji grčkih komora.

Direktorka Centra za regionalnu saradnju PKS Danica Milovanović je istakla da svaka blokada granica može da uspori rast razmene i pozvala da se omogući slobodan protok ljudi i robe.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.