Srbija

21.02.2017. 12:47

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Živko Mukaetov izabran za predsednika Srpsko-makedonskog poslovnog saveta

Srbija

21.02.2017. 12:47

Uoči obeležavanja 95. godišnjice svog postojanja, Privredna komora Makedonije i Privredna komora Srbija formirale su Makedonsko-srpski i Srpsko-makedonski poslovni savet u cilju razvijanja trgovinskih kontakata, usmeravanja i unapređivanja izvozno-uvoznih mogućnosti kompanija-članica kao i intenziviranja ekonomske saradnje između Makedonije i Srbije.

U okviru konstitutivne sednice za predsednika Makedonsko-srpskog poslovnog saveta sa četvorogodišnjim mandatom imenovan je generalni direktor i predsednik UO Alkaloida, gospodin Živko Mukaetov.

„Kada mi je prvi put predstavljena ideja o jednoj ovakvoj asocijaciji, ona mi je sa jedne strane izgledala prilično ambiciozno ali s druge, zaista je bilo potrebno udruživanje u platformu ove vrste. Za Alkaloid, Republika Srbija je jedno od glavnih strateških izvoznih tržišta, pre svega zbog blizine, veza između dve zemlje, kulturoloških sličnosti i tradicije“, rekao je Mukaetov. 

Alkaloid je u Republici Srbiji prisutan više od 70 godina. Preko uspešnog poslovanja kompanije na ovom tržištu, najpre kroz 4 regionalna centra: u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu, došlo se do današnje faze operativnog proizvodnog pogona i preko 100 zaposlenih. 

Predsednik Srpsko-makedonskog poslovnog saveta u okviru Privredne komore Srbije Mile Kocić, vlasnik prehrambene industrije Jumis je naglasio:

„Prema meni, formiranje Srpsko-makedonskog i Makedonsko-srpskog saveta je jedan odličan link između srpskih i makedonskih kompanija. Kao vlasnik Jumisa, naročito mi predstavlja čast što će moj kolega na ovoj novoj poziciji biti baš gospodin Mukaetov. Imajući u vidu naše iskustvo ali i dosadašnja dostignuća naših kompanija, siguran sam da ova platforma neće biti samo protokolarna i da će zaista funkcionisati. Preko čestih sastanaka, tematskih susreta i razmene iskustava, pravićemo sigurne korake ka stvaranju još boljih uslova za slobodnu trgovinsku razmenu i dobar biznis-ambijent“, rekao je Kocić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.