Srbija

22.02.2017. 10:07

Autor: Nova Ekonomija

Nikolić: Ne pamtim da je neki predsednik bio toliko osporavan u svoj zemlji, a toliko poštovan u svetu kao ja

Srbija

22.02.2017. 10:07

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže da će mandat završiti jednom radosnom vešću po Srbiju iz Kine da je sve uradio kako treba i da je miran i spokojan.

„Nadam se da ću na kraju mandata doneti najradosniju vest za Srbiju iz Kine“, rekao je on gostujući u emisiji Upitnik na RTS-u istakavši da će detalje o tome saopštiti premijer.

Kazao je da misli da ne pamti da je neko od predsednika Srbije bio toliko osporavan u zemlji, a toliko poštovan u svetu kao on. 

„Milošević nije bio poštovan u svetu, a drugi ni u zemlji ni svetu. Sve sam uradio kako treba, miran sam i spokojan. To što sam bio vrlo često sam je moja sudbina“, rekao je on. 

Nikolić je kazao da je razgovarao sa najvišim funkcionerima u svetu potpuno otvoreno, ne ravnopravno, ali kao čovek koji ima svoje mišljenje i brani svoju zemlju. Neki su, prema njegovim rečima, bili iznenađeni, i brzo spuštali loptu jer su videli da razgovaraju sa osobom koja brine o svojoj zemlji. 

Na pitanje gde sebe vidi za pet godina kazao je da bi voleo da sebe vidi živog i zdravog, sposobnog da radi. 

„Ako sve bude kako treba, mislim da bi bilo pravo vreme da se polako sklonim i, ako bog da, da završim neke poslove koje je trebalo odavno da završim, a po kojima ću ostati upamćen“, naglasio je on. 

Nikolić je ponovio da je časno priveo kraju svoj mandat i da, ako neko bude realno pisao o njemu, o tome šta je radio, da će imati o čemu da piše. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.