Srbija

27.02.2017. 11:17

RTS

Autor: Nova Ekonomija

Ministarstvo zdravlja će imati svoje štandove na narednim sajmovima turizma u svetu

Srbija

27.02.2017. 11:17

Na sledećem Sajmu turizma u Beogradu svoj štand će imati i Ministarsvo zdravlja Srbije. Godina pred nama je godina promocije zdravstvenog turizma.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović rekao je za RTS da će na međunarodnom sajmu turizma u Berlinu, a zatim i u Moskvi, Srbija promovisati svoj zdravstveni turizam. 

„Krajem prošle godine ministar Lončar je odlučio da naše Ministarstvo uđe u priču o zdravstvenom turizmu. Već smo raspisali i neke konkurse za stomatološke i ordinacije za plastičnu hirurgiju“, kaže Mahmutović.

Prema njegovim rečima,  prijavilo 95 stomatoloških i devet ordinacija iz oblasti plastične hrurgije. 

„Konkurs je još otvoren, zaintersovani mogu da se prijave a komisija koja će odlučivati o tome sastajaće se jednom mesečno, takođe i radna grupa koja će proveravati kvalitet ordinacija“, navodi Mahmutović.

„Naš zadatak ja da na svim sajmovima i svetskim tur-opratorima predstavimo kakav Srbija ima zdravstvveni potencijal, a na tur-operatorima je da predstave i sebe i našu zemlju prilikom dolaska pacijanata“, dodaje Meho Mahmutović. 

On je rekao da će se Srbija za početak predstaviti na turističkim sajmovima u Berlinu i Moskvi.

„Probaćemo da promovišemo ordinacije i zdravstene ustanove koje su se prijavile i ako se to pokaže kao dobro, proširićemo našu delatnost i na druge oblasti medicine jer od toga naša zemlja može da ima samo korist“, zaključio je Mahmutović.  

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.