Srbija

27.02.2017. 15:08

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Indijska grupa Tafe zainteresovana za kupovinu IMT-a u stečaju

Srbija

27.02.2017. 15:08

Indijska grupa Tafe je zainteresovana za strateško partnerstvo ili kupovinu IMT-a u stečaju.

Oni žele da proizvode traktore za pre svega evropsko, ali i afričko i azijsko tržište, izjavio je direktora kompanije Tafe Kamal Ahuđa (Ahuja) koji je zadužen za Evropu.

„Tafe je i dalje zainteresovan za IMT i trenutno je u pregovorima sa Vladom Srbije“, rekao je Ahuđa, koji je učestvovao na Drugom zasedanju Biznis foruma Srbija – Indija. 

Drugo zasedanje Biznis foruma Indija – Srbija je održano nakon nedavne posete premijera Srbije Aleksanda Vučića Indiji. 

Ahuđa je rekao da pregovori sa Vladom Srbije teku dobro i izrazio očekivanje da će biti postignut dogovor o zajedničkom obnavljanju IMT brenda. 

On, ipak, nije želeo da otkrije o kom tačno modelu saradnje se pregovara, kako kaže, stateškom partnerstvu ili kupovini IMT-a. 

Ahuđa je rekao da je Tafe grupa velika indijska kompanija, najviše se bavi proizvodnjom traktora, ali i proizvodnjom dizel motora, baterija i akumulatora, kao i delovima za automobilsku i traktorsku industriju. 

„Tafe ima promet od 2,5 milijarde dolara godišnje i ima fabrike u Turskoj, Kini i Indiji. Kada je reč o traktorima, mi u Srbiji od početka šezdesetih godina prošlog veka imamo saradnju sa IMT i IMR. IMT je trenutno u stečaju, ali mi imamo tehnologiju koja je slična IMT traktorima. Mi smo kao brend prisutni svuda“, rekao je Ahuđa Tanjugu. 

Tafe bi, prema njegovim rečima, htela da proizvodi traktore u Srbiji kao mejd in Serbia traktor da bi mogli da budu prisutni na tražištima gde bi bili konkurentniji. 

„Jer, ne bi bilo carine, transport bi bio jeftiniji, a rok isporuke brži. IMT je u stečaju, ali mi smo i dalje zainteresovani za IMT da bi proizvodili traktore u Srbiji“, naveo je Ahuđa. 

On kaže da je Tafe u saradnji sa IMT-om otkako je upostavljena saradnja napravio promet od oko 250 miliona dolara i da su zato i zainteresovani da obnove IMT brend. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.