Tech

16.07.2024. 14:51

Autor: Nova Ekonomija

Akvizicija vredna 23 milijarde: Zašto Google želi Wiz u svom timu?

Foto: Wikimedia - Kai Stachowiak

Tech

16.07.2024. 14:51

Wiz, izraelska kompanija za „cloud“ sigurnost, privukla je pažnju tehnološkog giganta Google, koji sada sa njom pregovora o akvizicija. Tehnološki mediji javljaju da se u pregovorima koristi brojka od 23 milijarde dolara, što bi akviziciju učinilo najvećom u istoriji Google-a.

Osnovan 2020. godine, Wiz se specijalizovao za pružanje sveobuhvatnih rešenja za bezbednost u „cloud“ okruženju.

Kompanija je takođe poznata po otkrivanju brojnih značajnih ranjivosti u cloud sistemima, što je dodatno učvrstilo njen ugled kao lidera u industriji.

Njihova platforma nudi vidljivost i analizu celokupnog ekosistema „u oblaku“, odnosno omogućava preduzećima da identifikuju i reše digitalne pretnje. Wiz je poznat i po svom eksplozivnom rastu, jer je za samo četiri godine poslovanja došao do godišnjeg prihoda od 350 miliona dolara.

Google prepoznaje sve veću potrebu za naprednim sigurnosnim rešenjima u infrastrukturi, a kupovinom Wiz-a planira da unapredi svoju ponudu u ovoj oblasti.

Tehnološkom gigantu bi to omogućilo da se nadmeće sa drugim velikim igračima na ovom polju, kao što su Microsoft i Amazon.

Wiz je već sada lider na tržištu, sa 40% klijenata koji se nalaze na Fortune 100 listi.

Wiz je do sada prikupio ukupno 1,9 milijardi dolara investicija od renomiranih fondova poput Andreessen Horowitz, Lightspeed Venture Partners i Sequoia Capital.

Ova akvizicija ne samo da će osnažiti Google-ovu poziciju na polju digitalnih usluga, već će i omogućiti Wiz-u da proširi svoje tehnološke kapacitete i ubrza razvoj novih rešenja, saglasni su analitičari tržišta.

Ukoliko do akvizicije zaista dođe, Wiz bi mogao da postane ključni stub Google-ove strategije za sigurnost u „cloud“ okruženju, što bi im omogućilo da ponude sveobuhvatnija i efikasnija rešenja za svoje korisnike.

Alta odustala od povećanja udela u Addiko banci

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.