Svet

30.07.2024. 15:57

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Programeri prvi dobili pristup Apple veštačkoj inteligenciji

Svet

30.07.2024. 15:57

Apple je ovog ponedeljka predstavio „Apple Intelligence“, novi sistem veštačke inteligencije koji će doneti značajne promene korisnicima iPhone-a, iPada i Mac računara.

Ovaj softver, dostupan u beta verziji iOS 18.1 za programere, obuhvata unapređenu Siri, automatsko generisanje mejlova i slika, kao i sortiranje obaveštenja.

Funkcije uključuju generisanje slika, generisanje emodžija, automatsko čišćenje fotografija, dalja poboljšanja za Siri, koja uključuju korišćenje ličnih informacija i sposobnost preduzimanja radnji unutar aplikacija, kao i integraciju sa OpenAI ChatGPT

Trenutno je dostupan samo registrovanim Apple programerima, koji plaćaju godišnju pretplatu od 99 dolara.

Korisnici će nakon ažuriranja morati da se prijave na listu čekanja unutar Apple aplikacije za podešavanja, a kako bi dobili pristup ovim funkcijama, koje zahtevaju povezivanje sa Apple serverima za složenije zadatke, piše CNBC.

Apple Intelligence biće dostupan široj javnosti kasnije ove godine, ali trenutna verzija 18.1 sugeriše da neće biti lansiran zajedno sa novim iPhone modelima na jesen.

Ova inicijativa je od velikog značaja za Apple, jer investitori veruju da će integracija veštačke inteligencije sa operativnim sistemom podstaći značajan porast nadogradnji uređaja u narednim godinama.

Očekuje se da će sistem raditi samo na iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max, kao i na novijim modelima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.