Tech

05.08.2024. 14:08

Autor: Nova ekonomija

Huawei spremio friški Nova Flip preklopni telefon

Huawei Nova Flip telefon na preklop

Foto: GSM Arena

Tech

05.08.2024. 14:08

Huawei se sprema da predstavi novi preklopni telefon, Nova Flip, koji će  (prema informacijama koje je objavilo više tehnoloških medija), imati savitljivi ekran od 6.94 inča – jedan od najvećih u svojoj klasi, koji smo već videli kod modela Pocket 2, piše GSM Arena.

Telefon će koristiti čip iz serije Kirin 9.000, ali još uvek nije potvrđeno da li će to biti Kirin 9.000S iz modela nova 12 Ultra, Kirin 9.010 iz Pura 70 serije, ili potpuno novi procesor.

Prve slike telefona već su počele da kruže na društvenoj mreži Weibo, zahvaljujući kineskim influenserima koji su imali priliku da ga testiraju.

Unutrašnji ekran će biti LTPO OLED sa osvežavanjem do 120 Hz, dok će spoljašnji ekran biti standardni OLED sa osvežavanjem do 60 Hz i dijagonalom od 2.14 inča. Ovaj ekran će biti kvadratnog oblika i nalaziće se pored kamera.

Glavna kamera telefona imaće senzor od 50 MP sa otvorom blende f/1.9, dok će ultraširoka kamera od 8 MP služiti i kao makro kamera za snimanje izbliza.

Prednja kamera, smeštena u otvoru na glavnom ekranu, biće od 32 MP.

Nova Flip će imati bateriju kapaciteta 4.400 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 66W.

Iako je kapacitet baterije manji u odnosu na prethodni model Pocket 2, još uvek nije poznato da li će podržavati druge vrste punjenja poput bežičnog ili reverznog punjenja.

Telefon će biti dostupan sa zadnjom stranom od kože ili stakla, što će uticati na debljinu i težinu uređaja.

Kožna verzija biće debela 6.88 mm (15.08 mm kada je preklopljen) i teška 195 grama, dok će staklena verzija biti debela 6.9 mm (15.12 mm kada je preklopljen) i teška 199 grama.

Nova Flip biće dostupan u zelenoj, beloj, roze i crnoj boji. Telefon će imati 12 GB RAM-a i dolaziće u varijantama sa 256 GB, 512 GB i 1 TB prostora za skladištenje. Cene ovih varijanti još uvek nisu poznate.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.