Lifestyle

06.08.2024. 18:40

Autor: B.Lj.

Koji su omiljeni kokteli na biznis zabavama?

Barmen pokazuje koktele

Foto: Cocktailmasters, Vikipedija

Lifestyle

06.08.2024. 18:40

Kada organizujete zabavu jedan od najbitnijih momenata, uz muziku i hranu jeste piće. Što je bogatiji bar i ponuda veća to će i gosti biti zadovoljniji. Nemoguće je, međutim, udovoljiti svima.

Ono što jedna dobra biznis zabava mora da ima jesu – kokteli. Ima ih raznih, tako da mogu da zadovolje ukuse mnogih. Uz to, izgledaju atraktivno i idealni su naročito za zabave na otvorenom, u letnjem periodu.

Evo nekoliko predloga profesionalnog barmena Džejmsa Abota koje koktele treba uvrstiti u ponudu za vašu zabavu.

Barmen pravi espreso martini

Foto: Espreso martini Hotel Du Vin & Bistro, Flickr

Espreso Martini

Ovaj koktel je posebno popularan za biznis proslave u večernjim satima tokom radne nedelje. Pije se obično na početku večeri, a pravi se od tek pripremljene espreso kafe, likera od kafe i votke.

Cosmopolitan

Ovaj klasični koktel nudi savršenu ravnotežu između slatkog i kiselkastog. Popularni „kozmo“ se tradicionalno pravi sa votkom, koja ima ukus limuna, tripl sek likerom i sokom od brusnice, što ga čini pravim hitom među gostima.

Slow Gin Fizz

Odličan izbor ako organizujete zabavu za Božić, na primer. Ovo je praznični koktel koji odgovara svim ukusima. Pravi se sa džinom, sirupom od šećera i limunovim sokom, a zatim se dopunjuje gaziranom vodom. Izgleda prelepo u čaši i često se dekoriše svežim kupinama.

Negroni

Barmen sipa Kampari u čaše za negroni koktel

Foto: Negroni
franzconde, Flickr

Ovaj koktel je preživeo test vremena i savršen je izbor ako želite da poslužite džin koktel. Klasični italijanski koktel sadrži Campari, džin i slatki vermut, i tradicionalno se na kraju u čašu dodaje kora pomorandže.

Old Fashioned

Ovaj viski koktel ima snažan ukus i često je ona opcija – ili ga voliš, ili ne, nema sredine. Vole ga oni koji vole viski jer je glavni sastojak upravo ovo piće, a uz to idu biter, šećer i korica limuna ili pomorandže.

Mojito

Ovaj osvežavajući koktel odličan je za letnju zabavu i jedan od najpopularnijih. Poslužuje se preko izlomljenog leda, jednako je sladak i citrusan i pravi se sa belim rumom, šećerom, limetom i nanom. Limeta i nana se izgnječe da bi se oslobodila aroma, a zatim se dopuni gaziranom vodom.

 

Passion Fruit Martini (Bezalkoholni)

Ovaj koktel je odlična prilika za one koji vole koktele, ali ne i alkohol. Uvrstiti bezalkoholni koktel je lep gest prema onima koji ne piju da ne propuste veliki deo iskustva. Bezalkoholni Passion Fruit Martini izgleda i ukusno je vrlo sličan pravom, što ga čini odličnim izborom. Pravi se od marakuje, limuna, belanca, sirupa od kuvanog šećera, bezalkoholnog žestokog pića, leda i soka od grožđa.

Čaša aperol špric koktela

Foto: Aperol, Wine Dharma

Aperol Spritz

Poznat kao „sunce u čaši“, ovo je još jedan odličan izbor za prolećnu ili letnju zabavu. Ovaj italijanski koktel ima samo tri sastojka, aperol, proseko i soda vodu, vrlo je lagan i osvežavajuć, nije previše jak i ima upečatljivu narandžastu boju.

Bramble

Estetski privlačan i ukusan, Bramble će izgledati posebno upečatljivo na fotografijama i dopašće se većini ukusa. Uključuje džin, limunov sok i sirup od šećera, a za kraj se dodaje nekoliko kupina.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.