Lifestyle

08.08.2024. 07:20

Autor: B. Lj.

Sa karamelom, vanilom ili obična crna: Omiljeni ukusi kafe za ispijanje u kancelarijama

Slika dve mlade žene kako na sastanku u firmi piju kafu

Foto: prostooleh, Freepik

Lifestyle

08.08.2024. 07:20

Šta vas motiviše da dobro radite svoj posao? Kancelarijski često može biti monoton, a jedan od načina da se borimo protiv dosade i nekako dan učinimo zanimljivijim jeste da popijemo kafu ili dve.

Kofein nam pomaže da se fokusiramo i budemo produktivniji tokom dana, a za većinu zaposlenih kafa je postala sastavni deo radne kulture. Gotovo 38 odsto zaposlenih, pokazala su istraživanja, tvrdi da im je potrebna kafa kako bi pregurali radni dan.

Iako se bar kod nas crna, domaća ili „turska“ kafa smatra klasičnom, danas postoje razne vrste, od nesa, espresa, kapućina…

Za ljubitelje kafe evo i predloga koje bi to ukuse mogli odabrati za lagano ispijanje ovog napitka u ofisu.

Francuska vanila

Počinjemo sa klasikom koji nikada ne izlazi iz mode. Slatki, baršunasti ukus francuske vanile je bezvremeni favorit među ljubiteljima kafe, nudeći suptilan i prijatan ukus.
Francuska vanila ima raskošan ukus, a često je omiljena kafa za ispijanje u kancelarijama.
Bilo da preferirate crnu kafu ili kafe late, možete uživati u kafi sa ukusom francuske vanile. Njena blaga slatkoća pojačava prirodni ukus.
„Ako želite da započnete dan pozitivno, francuska vanila je odličan izbor za jutarnju kafu. Njena glatka, slatka aroma pruža utehu i stvara umirujuće iskustvo“, piše portal Ideal Pure Water.

Lešnik

Sa svojim slatkim, puterastim i prepečenim ukusom, lešnik je fantastičan izbor. Lešnik odgovara različitim ukusima. U zavisnosti od preferencija, možete uživati u ovoj aromatizovanoj kafi, koja bi najbolje trebalo da bude crna i – ili sa malo pavlake.
Bitno je samo da niste alergični na lešnike.

Karamel

Jedan od ukusa kafe koji morate imati u svojoj kancelariji je karamel. Iako na prvi pogled običan, karamel pruža slatkoću, a struktura je putersta. Jutarnja kafa sa ovim ukusom dođe u stvari kao neka vrsta poslastice.

Kafa sa ukusom karamele prija bez obzira na vremenske uslove, a može da se služi i topla i hladna.

Najbolje vreme za uživanje u kafi sa karamelom je oko ručka, kada zaposleni počnu da žude za nečim slatkim tokom popodnevnog pada energije. Ako želite da smanjite stres u kancelariji, šoljica kafe sa karamelom može da pomogne.

Cimet

Ako planirate da menjate kafu probajte onu sa ukusom cimeta. Ovaj začin dodaje toplu i aromatičnu esenciju napitku, pritom i osvežavajuću. Kada ga pijete, možete biti sigurni da ćete osetiti njegov efekat.

Kafa sa začinom od bundeve

U jednoj šoljici možete uživati u aromatičnoj mešavini bundeve, cimeta, muskatnog oraščića i karanfilića. Malo ovih začina kafu može da učini idealnom, a takav napitak dobar je da nas održi u budnom stanju i učini produktivnijim tokom radnog dana.

Od klasične francuske vanile do osvežavajuće nane, pikantne bundeve do slatke karamele, kafa je za mnoge neizostavni deo tokom napornog dana i napitak koji svojim mirisom oplemeni svaki radni prostor.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.