Svet

07.08.2024. 15:41

Autor: Aleksandra Nenadovic

X tuži oglašivače zbog “nelegalnog, udruženog bojkota”

foto: twitter.com/elon.musk

Svet

07.08.2024. 15:41

X, platforma koja je ranije bila poznata kao Twitter, podnela je tužbu protiv grupe velikih oglašivača zbog navoda o „nelegalnom bojkotu“ ove društvene mreže. X tvrdi da su kompanije kao što su Unilever, Mars, CVS, Ørsted i mnoge druge u okviru inicijative Svetske federacije oglašivača (WFA), zbirno uskratile popularnu platformu za milijarde dolara u prihodima od oglašavanja.

Da bi se pridružile inicijativi WFA, nazvanoj Globalna alijansa za odgovorne medije (GARM), kompanije moraju da se slože da neće oglašavati na društvenim platformama koje ne ispunjavaju bezbednosne standarde organizacije.

X tvrdi da je GARM organizovao bojkot oglašivača kako bi prisilio platformu da se pridržava njihovih standarda bezbednosti, odnosno ponašanja.

Ovo se dešava uprkos tome što je X prošlog meseca najavio da je „uzbuđen“ što se ponovo pridružio GARM-u, piše The Verge.

„Dokazi i činjenice su na našoj strani… Oni su se udružili kako bi bojkotovali X, što ugrožava našu sposobnost da napredujemo u budućnosti“, rekla je Linda Jakarino, izvršna direktorka X-a, u videu objavljenom na platformi. .

Vlasnik X-a Ilon Mask je u posebnom postu na mreži rekao i da „snažno ohrabruje svaku kompaniju koja je sistematski bojkotovana od strane oglašivača da podnese tužbu“, dodajući da bi mogla da postoji i „krivična odgovornost“ prema američkom Zakonu o borbi protiv organizovanog kriminala (RICO).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.