Tech

08.08.2024. 14:48

Autor: Aleksandra Nenadovic

Google lansira novi uređaj za striming, zamenu za popularni Chromecast

Namenjen je da bude deo "kućne multimedijalne opreme"...

Tech

08.08.2024. 14:48

Google je lansirao novi uređaj za striming, koji će zameniti njihohovo staro popularno rešenje, Chromecast. Google TV Streamer je 4K „set-top-box“ koji donosi mnoge unapređene funkcije u poređenju sa Chromecast-om, uključujući mogućnost korišćenja kao „pametni kućni hab“, s novim dizajnom, ali i AI tehnologijom za preporučivanje sadržaja.

Korisnici putem njega mogu dodati pretplate na servise kao što su Netflix, Disney+, Apple TV i drugi.

Streamer će imati pristup preko 800 kanala, navodi Google. AI funkcije pokreće Gemini, omogućavajući korisnicima da vide sažetke i recenzije TV emisija dok biraju šta će gledati.

Gemini će takođe izdvajati sadržaj za korisnike na osnovu njihovih navika gledanja i omogućiti im da prave liste za gledanje sa AI preporukama.

Google TV Streamer je znatno veći od Chromecast-a, jer je namenjen da stoji na polici, kao deo kućne multimedijalne opreme. Unapređene specifikacije uključuju 4GB memorije, 32GB prostora za skladištenje, HDMI 2.1, 22 odsto brži procesor i Ethernet port, piše Forbes.

Uređaj će takođe omogućiti pametne kućne funkcije za TV. Podržava Matter standard i Thread border router, što olakšava povezivanje pametnih kućnih uređaja različitih proizvođača. Google tvrdi da će to rezultirati bržim odgovorom i poboljšanom pouzdanošću.

Jedno od najvećih poboljšanja u odnosu na Chromecast je novi Google Home panel. Vlasnici video interfona sada mogu gledati snimke sa kamere na svom TV-u, podešavati svetla ili menjati temperaturu u kući.

Google Streamer će koštati 99,99 dolara, barem na američkom tržištui.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.