Tech

14.08.2024. 12:50

Autor: Nova ekonomija

Šta smo sve videli na Google Pixel 9 događaju?

Tech

14.08.2024. 12:50

Google je juče održao svoj tradicionalni Pixel događaj, a javnost je zahvaljujući brojnim procurelim informacijama već znala šta da očekuje. Na događaju su lanisrani Pixel 9 i Pixel 9 Pro Fold, ali i dodatna iznenađenja poput Buds Pro 2, kao i Pixel Watch 3.

Jedna od novina u Pixel 9 liniji je uvođenje manjeg Pro modela, što znači da će korisnici moći da biraju između dva Pro telefona – jednog sa ekranom od 6,8 inča i manjeg, sa ekranom od 6,3 inča. Ovo je prvi put da Google nudi Pro funkcije u dve različite veličine.

Specifikacije novih modela takođe su intrigantne. Pixel 9 Pro modeli će doći sa G4 Tensor čipom, 16GB RAM-a, i opcijama za skladište do 1TB. Kamera je još jedna tačka na kojoj su se dogodile promene, sa Pixel 9 Pro modelom koji će imati 42MP selfi kameru, tri kamere na zadnjoj strani, uključujući 50MP glavnu kameru, 48MP ultraširoku sočivu i 48MP telefoto kameru, piše The Verge.

Pored ovih telefona, Google je predstavio i novi Pixel 9 Pro Fold, koji je tanji i viši od prošlogodišnjeg modela, sa unutrašnjim ekranom od 8 inča.

Ovaj uređaj će takođe koristiti G4 Tensor čip i 16GB RAM-a, a dolazi u bojama poput porcelana i obsidiana.

Google planira da unese više AI funkcionalnosti u svoju Pixel liniju, uključujući novu funkciju „Pixel Screenshots“ koja omogućava korisnicima da sačuvaju i pretražuju informacije sa svojih snimaka ekrana. Takođe, tu je i novi AI alat „Add Me“, koji putem veštačke inteligencije omogućava „ubacivanje“ ljudi u fotografije na kojim nisu bili prisutni.

Pored telefona, osveženje su Pixel Buds Pro 2, koji će imati povratak malih krilaca za stabilnost i novi Tensor A1 čip za poboljšanje aktivno uklanjanje buke.

Nove slušalice nude do 30 sati trajanja baterije sa kutijom, kao i dodatne funkcije poput prepoznavanja razgovora.

Takođe, Google se pohvalio i novim Pixel Watch 3, koji će biti dostupan u dve veličine – 41mm i 45mm.

Očekuje se da će oba modela imati svetlije ekrane sa 2.000 nita i ultra wideband čip za preciznije praćenje lokacije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.