Srbija

21.08.2024. 14:49

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Gradi se parking u Bloku 42, tenderi u toku

Pixabay

Srbija

21.08.2024. 14:49

U Bloku 42 na Novom Beogradu gradiće se parking, odnosno posebno SMS parkiralište, na kojem je projektovano 167 parking mesta. Za vezu parkinga i Ulice Jurija Gagarina planirana je i izgradnja nove pristupne saobraćajnice „Nova 3“.

JKP „Parkig servis“ nedavno je objavio tender za radove na izgradnji ovog parkinga, a u planu javnih nabavki stoji da je njihova procenjena vrednost 103,5 miliona dinara.

Juče je objavljen i tender za stručni nadzor nad radovima, a prema planu javnih nabavki procenjena vrednost tih usluga je oko 3,1 miliona dinara.

Izgradnja ovo parkinga predviđena je Planom detaljne regulacije kompleksa autobuske stanice i železničke stanice u Bloku 42 u Novom Beogradu.

Lokacija budućeg parking prostora i pristupne saobraćajnice je ispod Unutrašnjeg magistralong prstena (UMP), sa zapadne strane graniči se sa ulicom Antifašističke borbe, sa južne strane nalazi se ulica Jurija Gagarina, dok je sa severne strane železnička pruga Beograd – Zagreb.

Parkiralište se gradi na na katastarskoj parceli 6874 i 5380/16 na Novom Beogradu koje su u vlasništvu Grada Beograda i na njima nema izgrađenih objekata, odnosni radi se o prostoru prostor ispod UMP-a (unutrašnji magistralni prsten).

Foto: Printsksrin, Orto foto prikaz lokacije

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.