Svet

26.08.2024. 06:45

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

OpenAI i Condé Nast sklopili dogovor. ChatGPT

Chat GPT Foto: Freepik - frimufilms

Svet

26.08.2024. 06:45

OpenAI je potpisao višegodišnji ugovor o licenciranju sa Condé Nast-om, medijskim gigantom koji je vlasnik nekih od najpoznatijih svetskih brendova, kao što su Vogue, The New Yorker, Bon Appétit, Vanity Fair i Wired.

Taj dogovor omogućava OpenAI-u da prikazuje sadržaj ovih brendova u okviru svojih proizvoda, uključujući ChatGPT i prototip pretraživača SearchGPT.

Iako finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, OpenAI je nagovestio da je ovaj dogovor sličan onima koje je prethodno sklopio sa kompanijom The Atlantic i News Corp.

Cilj je prikupljanje povratnih informacija i uvida od strane medijskih partnera, kako bi se unapredilo korisničko iskustvo i buduća ažuriranja ChatGPT-a – a izbegle potencijalne tužbe za narušavanje prava intelektualne svojine.

Izvršni direktor Condé Nast-a Rodžer Linč istakao je važnost korišćenja novih tehnologija za dopiranje do publike, uz obezbeđivanje atribucije i naknade za korišćenje intelektualne svojine.

On je naglasio da je saradnja sa OpenAI-om bila „transparentna i produktivna“, što omogućava korisnicima pristup pouzdanim informacijama putem platformi koje koristi OpenAI, piše Axios.

Ovaj ugovor dolazi u trenutku kada se sve više AI kompanija okreće sličnim partnerstvima kako bi obezbedile ažurne informacije za svoje pretraživače.

OpenAI je, osim sa Condé Nast-om, sklopio dogovore sa brojnim medijskim kućama, uključujući Vox Media, Time, Financial Times i Associated Press, s namerom da osigura integritet i tačnost informacija koje se pružaju putem svoje tehnologije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.