Tech

31.08.2024. 10:28

GSM Arena

Autor: Nova ekonomija

Brži od konkurencije: Xiaomi 15 Ultra premijera već u januaru?

FOTO: Pexels

Tech

31.08.2024. 10:28

Xiaomi planira da lansira Xiaomi 15 Ultra, svoj novi flagship model za 2025. godinu, već predstojećeg januaru, što bi bilo znatno ranije nego što se očekivalo, ukazuju informacije koje je objavio poznati insajder „Digital Chat Station“.

Ovo potencijalno ranije lansiranje moglo bi biti deo strategije kompanije Xiaomi da privuče veći broj novih kupaca i da se suprotstavi konkurenciji, pre svega Samsungovom modelu Galaxy S25 Ultra, koji se takođe očekuje u januaru, piše GSM Arena.

Inače, proizvođači pametnih telefona svoje najbolje modele prezentuju na gala događajima, koji su kod pojedinačnih kompanija po pravilu vezani za konkretne mesece u godini. Ovi događaji se najavljuju mesecima ranija, a odstupanje tehnoloških giganata u svojim premijerama su retkost (zato i znamo da će Samsung svoju imati u januaru, Apple to tradicionalno čini u septembru). 

Xiaomi obično svoje Ultra modele prvo lansira na kineskom tržištu nekoliko meseci pre globalnog debija, ali sledeće godine bi situacija mogla biti drugačija.

Trend ranijeg lansiranja već se primećuje: Xiaomi 12S Ultra stigao je u julu, Xiaomi 13 Ultra u aprilu, dok je ovogodišnji Xiaomi 14 Ultra lansiran već u februaru. Stoga, lansiranje novog modela u januaru ne bi predstavljalo drastičnu promenu politike.

Očekuje se da će Xiaomi 15 Ultra doneti inovacije i unapređenja koja će je učiniti ozbiljnim konkurentom na tržištu premium pametnih telefona.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.