Srbija

23.04.2017. 20:05

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Resavica: Radimo normalno i posle hapšenja našeg direktora

Srbija

23.04.2017. 20:05

Javno preduzeće podzemne eksploatacije uglja Resavica saopštilo je da i posle hapšenja generalnog direktora Stevana Dželetovića nastavlja da redovno radi.

Resavica nesmetano funkcioniše, a proizvodni procesi se nesmetano odvijaju, dodaje se u saopštenju.

Dželetović je uhapšen zbog sumnje da je tražio i uzeo mito od 30.000 evra od sina izvršnog poverioca Resavice. 

„Rukovodstvo i zaposleni nastavljaju da izvršavaju sve svoje radne zadatke, kako bi se proizvodnja uglja i dalje nesmetano odvijala, a ugovorene poslovne obaveze i rokovi prema privredi i stanovništvu u potpunosti ispunjavali“, navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da Resavica i njeni radnici podržavaju sve aktivnosti države na suzbijanju korupcije u javnim preduzećima, da imaju imamo puno poverenje u rad državnih organa i osuđuju svaki vid nezakonitog delovanja. 

„Ko god da je nezakonito radio i ponašao se, za to treba i da odgovara. Međutim, slučajevi poput nedavnog hapšenja generalnog direktora koji stvaraju izuzetno lošu sliku u javnosti o ‘Resavici’, predstavljaju samo pojedinačne negativne primere koji nisu i ne smeju biti pravilo u ovom rudarskom kompleksu“, ističe se u saopštenju. 

Dodaje se da će Rudarski kompleks Resavica, koji ima 4.500 zaposlenih, u narednim danima u saradnji sa resornim ministarstvima dogovoriti kako će se njime rukovoditi u novonastalim okolnostima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.