Priče i analize

26.04.2017. 15:53

Autor: Nova Ekonomija

Postavljen novi svetski rekord: Od Dakra do Moskve za 3 dana, 4 sata i 54 minut

Ekipa koju čine nemački svetski rekorder Rainer Zietlow, ruski bloger Peter Bakanov i novinar Georgy Gloube je 8.000 kilometara dug put između Dakra i Moskve rekordnim tempom savladala za 3 dana, 4 sata i 54 minuta. 

Iz Dakra je ekipa krenula 22. aprila 2017. i stigla u Moskvu 25. aprila 2017. u 9:54 sati po lokalnom vremenu.

„Oduševljeni smo što nam je uspelo da put pređemo u rekordnom vremenu. Putovanje je bilo neverovatno, morali smo da se suočimo sa najrazličitijim ćudima vremena i svakakvim uslovima na putevima“, rezimirao je svoje utiske Rainer Zietlow po dolasku na cilj. 

Istovremeno je naglasio da su im pri postavljanju novog svetskog rekorda od velike pomoći bili pouzdani Goodyearovi pneumatici Wrangler All-Terrain Adventure. 

Ovi pneumatici su, naime, na specifičnim istočnoevropskim putevima dokazali svoju izdržljivost, u mekom pesku sahelske pustinje pokazali su odlično prianjanje, a njihove izuzetne karakteristike u vožnji po putevima su omogućile da ekipa na dobrim putevima pridobije prednost bez kršenja lokalnih ograničenja brzine.

Projekat je takođe imao i dobrotvornu notu. Ekipa je poklonila 1.500 evra, oko 20 centa po kilometru, za SOS selo u Senegalu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.