Srbija

29.04.2017. 08:58

NE

Autor: Nova Ekonomija

Jubilej Aerodroma Nikola Tesla obeležen izložbom slika istorijskih ličnosti

Srbija

29.04.2017. 08:58

Izložba arhivskih fotografija nekih od slavnih ličnosti koje su boravile na beogradskom aerodromu od 1962. do danas pod nazivom Priča u 55 slika svečano je otvorena na Aerodromu Nikola Tesla povodom 55 godina postojanja.

Na fotografijama, koje su izložene u javnoj zoni Terminala 2, premijerno su prikazane na jednom mestu istorijske ličnosti poput Josipa Broza Tita na otvaranju aerodroma 28. aprila 1962. godine, dolasci Fidela Kastra, cara Hajla Selasija, kraljice Elizabete II i Dejvida Rokfelera. 

Među odabranim putnicima na fotografijama su muzičke ikone i glumci poput Elizabet Tejlor, Ričarda Bartona i Širli Templ, kao i naši zlatni sportisti, atletičarka Vera Nikolić i teniser Novak Đoković.

Izložbu Priča u 55 slika svečano je otvorio specijalni gost Ljubomir Aćimović, bivši generalni direktor beogradskog aerodroma koji je radeći punih 40 godina u tom preduzeću svedok mnogih istorijskih događaja o kojima se na izložbi pričalo.

„Imam jedan amanet za buduće generacije, a to je, da se lokacija sačuva i odbrani kako bi se lepo rasporedili buduća pista i terminali. Ovaj aerodrom ima mogućnost da dosegne vrlo visok kapacitet i to je svetski, a ne samo balkanski brend“, rekao je Aćimović.

Dobrodošlicu na Aerodrom Nikola Tesla koji slavi 55 godina postojanja na ovoj lokaciji poželeo je prisutnim zvanicama Saša Vlaisavljević, v. d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd.

„Od otvaranja 1962. godine do danas beogradski aerodrom stalno se razvijao i rastao, da bi danas postao jedna od najuspešnijih kompanija. Sa gotovo 2000 zaposlenih opslužujemo 5 miliona putnika godišnje i za prvih 55 godina, mogu da kažem da je naš cilj i objektivno očekivanje da pređemo magičnu cifru od 5,5 miliona putnika. Kao regionalna zvezda u usponu, stalno unapređujemo i modernizujemo usluge i sve to finansiramo iz sopstvenih sredstava“, rekao je.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.